£ 3.49 saben toko kanggo Pangiriman Dina sing padha - Ordr sadurunge jam 2 sore!

Tandoori Turki

Tandoori Turki
"Bukak obat kanggo kalkun panggang umum kanthi teknik cerdik koki New York City Heather Carlucci-Rodriguez"

 

Sing unik kanggo nyoba Natal iki, Tandoori Turki sing dipengaruhi India - nggabungake rasa khas Turki kanthi rasa India sing ditresnani.

 

Gawe Tandoori Turki Natal iki !:

 

Úa:

 

Tandoori masala:
2 1/2 sendok wiji ketumbar
2 sendok wiji cumin
1 sendhok plus 1 mrica ireng kabeh teko
1 sendhok kapulaga lemah
2 sendok teh bubuk cabe
1 sendhok teh fenugreek garing
1 sendhok teh cengkeh
1 3 "-4" teken kayu manis, dipecah dadi loro
1/4 sendhok teh wiji ajwain

Garam masala:
24 godhong teluk, remuk
3 sendok polong kapulaga ireng
2 1/2 sendok wiji cumin
2 sendok teh mrica ireng
1 1/2 sendok polong ijo ijo
1 sendhok wiji ketumbar
2 sendhok wiji ajwain
2 sendhok teh cengkeh
1 3 "-4" teken kayu manis, dipecah dadi loro

Turki:
1 kalkun 12-14 pon
1/4 cangkir uyah halal
5 polong kapulaga ireng
5 polong ijo kapulaga
1 sendok wiji jinten
1 bawang bombay medium, disigar
2 batang celery, disigar
Cengkeh bawang putih 4

Marinade:
4 cangkir (1 liter) yoghurt susu biasa
1/2 cangkir jahe sing diiris
1/2 cangkir jus jeruk seger
1/4 cangkir papak sing wis disigar
1/4 cangkir paprika
2 sendok tandoori masala
2 sendhok garam masala
2 sendok teh bubuk cabe
1 sendok teh mrico ireng sing anyar digiling

 

METODE:
Kanggo tandoori masala:
Rempah-rempah roti panggang ing wajan kanthi panas sing sedheng, asring diubengi, nganti wangi, udakara 2 menit. Ayo adhem. Nggarap klompok, tlatah kanthi apik ing pabrik rempah-rempah. ORA DUWE: Bisa digawe 1 wulan ngarep. Simpen airtight ing suhu kamar.

 

Kanggo garam masala:
Rempah-rempah roti panggang ing wajan kanthi panas sing sedheng, asring diubengi, nganti wangi, udakara 2 menit. Ayo adhem. Nggarap klompok, tlatah kanthi apik ing pabrik rempah-rempah. Ayak liwat saringan medium-bolong menyang mangkok cilik; aduk kanggo gabungke. ORA DUWE: Bisa digawe 1 wulan ngarep. Simpen airtight ing suhu kamar.

 

Kanggo kalkun:
Pat kalkun garing nganggo andhuk kertas. Gosok njero lan metu nganggo uyah; pindhah menyang tas manggang. Bahan kalkun nganggo polong polongom lan wiji cumin, banjur bawang, seledri, lan bawang putih.

 

Kanggo marinade:
Puree kabeh bahan ing blender. Tuang marinade ing tas panggang. Gosok kabeh kalkun. Ikat tas lan atur kalkun, sisih dhadha, ing wajan panggang sing abot. Refrigerate sewengi.

 

Ayo kalkun ngadeg ing kanthong ing suhu ruangan nganti 1 jam. Nguripake sisih dodo. Gawe bolongan uap ing tas yen dibutuhake instruksi pabrikan.

 

Panaskan oven nganti 400 ° F. Kalkun panggang suwene 30 menit. Ngurangi panas dadi 350 ° F. Panggang nganti thermometer sing diwaca cepet dipasang ing sisih paha sing paling kenthel (kantong tusukan kanthi termometer) ndhaptar 160 °, udakara 1 1/2 jam maneh. Tutup ndhuwur tas supaya mbukak, ati-ati karo uap lan jus, banjur bali menyang kalkun. Kalkun panggang nganti dhadha kecoklatan jero nanging ora diobong lan thermometer dipasang ing register paha nganti 165 ° F, suwene 15-30 menit.

 

Transfer menyang piring. Ayo ngaso paling ora 20 menit sadurunge ngukir.

 

Sementara, saring jus menyang panci gedhe. Sendok lemak saka ndhuwur. Rendhem nganggo api sedhengan nganti saus dikurangi nganti 3 1/2 gelas, udakara 20 menit.

 

Ngukir kalkun. Dadi karo kuah sing diiringi.

 

Related Posts

Vegan Burger - Teguh, Panggang, lan Sakti Ilahi!
"Burger vegan super nyenengake! Enak, enak lan nyenengake banget, iki minangka burger sing vegan lan non-vegan ...
Read More
Gulung Endhog Wortel & Gobis (Chả Giò Chiên Cà Rốt Bắp Cải)
"Gulung endhog Vietnam dhasar kalebu daging babi sing diasinake, bawang, jamur kayu lan mi cellophane tipis ...
Read More
Vegan Ditarik Menang! Taco
"Kabeh wong seneng Taco, bener? Kanthi Oumph! Sampeyan bisa nggawe Taco sing apik tenan, diisi karo kabeh perkara sing sampeyan karepake ...
Read More

Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake